سیاست هوشمندانه چین برای تسلط بر بازار آفریقا

چین با اخذ سیاستهای کوتاهمدت، و تعریف زمینههای سرمایهگذاری زودبازده، توانسته است موجب تشویق کارآفرینان و سرمایهگذاران برای حضور در آفریقا شود. با توجه به پیشرفتهای چین در چند دهه گذشته، این کشور پیوسته به دنبال ایجاد فرصتها و ظرفیتهای جدید برای بزرگتر کردن اقتصاد خود در سطح جهان است. بخشی از فعالیتهای اقتصادی و تجاری چین در قاره آفریقا به شرح زیر است
رکود چین، بزرگترین تهدید برای اقتصاد جهانی خواهد بود

هفته گذشته، بانک تسویه حسابهای بینالمللی که اندیشکدهای جهانی برای بانکهای مرکزی محسوب میشود، اعلام کرد اعتبارات چین به شکاف تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور (که میزان بدهیهای اقتصاد کشور را نسبت به رشد سالانه آن میسنجد) 30/1 درصد است که این موضوع نگرانیها را مبنی بر این که رونق اقتصادی چین بر حباب اعتباری بیثباتی بنا شده، افزایش میدهد.
افزایش نگرانیها درباره اقتصاد چین

در حالی که آمار ضعیفتر از انتظار اقتصاد چین نگرانیها را در خصوص رشد در بزرگترین اقتصاد آسیا مجددا افزایش داده است، یوآن چین به پایینترین سطح یک هفتهای خود و بازده اوراق قرضه دولتی به پایینترین سطح یک دهه اخیر خود سقوط کردند.
شرکت خودروسازی تسلا در حال بررسی چین برای تولید خودرو است

تسلا موتورز به عنوان یکی از شرکت های معتبر و پیشرو در زمینه ی خودرو سازی و با تمرکز ویژه به تولید خودروهای هیبریدی و برقی، نام شناخته شده ای برای فعالان صنعت و طرفداران خودرو به شمار می آید. به تازگی شرکت تسلا طی عقد یک قرارداد آزاد با دولت چین که صاحب شرکت Jinqiao Group نیز شناخته می شود، قصد دارد کارخانه ی تولیدات تسلا را در شهر شانگهای چین راه اندازی کند.
رموز موفقیت چین در مقیاس جهانی

شروع اصلاحات اقتصادی چین در سال ۱۹۷۹ بود. علامت این رویداد در دسامبر سال ۱۹۷۸ اتفاق افتاد که طی یازدهمین کنگره مرکزی حزب کمونیست چین، دنگ شائوپینگ رئیس تازه حزب، سخنانی ایراد کرد که به عنوان مهم ترین سخنرانی تاریخ چین مدرن شناخته شد. وی بر ضرورت تمرکز بر توسعه اقتصادی و آزادگذاشتن واقعیات و نه ایدئولوژی در تعیین مسیر آن تاکید کرد. شائوپینگ گفت: مهم نیست که گربه سیاه یا سفید باشد، مهم این است که بتواند موش بگیرد.
چین در راه افزایش خصوصی سازی

طبق گزارشی که به تازگی از طریق خبرگزاری رویترز منتشر شده است، در دیدار اعضای هیئت وزیران با نخست وزیر این کشور اقداماتی در راستای بهبود شرایط مورد نیاز برای افزایش میزان سرمایه گذاری های خارجی انجام خواهد داد. مسائلی در مورد رقابت ناعادلانه، عدم دسترسی های منطقی به بازارهای مالی و مشکلات تامین مالی از این قبیل مشکلات است.
واردات نفت چین افزایش پیدا کرده است

به گزارش خبرگزاری نیوزنو، اداره گمرک چین در سال 2016 آمار واردات این کشور را منتشر کرده است که بر طبق آمار و ارقام آن واردات نفت خام چین در ماه آپریل به بیش از 30 میلیون تن رسیده است که به نسبت ماه گذشته، ماه مارچ 2016، این عدد بیش از سه درصد افزایش داشته است.
صادرات نظامی چین افزایش یافته است

در حال حاضری بیش از نیمی از حجم صادرات جنگ افزار ها و تجهیزات جنگی در جهان در دست دو ابرقدرت دنیا یعنی آمریکا و روسیه است. هر چند تا سال های گذشته کشور های مختلفی در این تجارت برای کسب جایگاه سوم و چهارم تلاش می کردند اما در مقام چهارم، به تازگی چین جایگاه فرانسه را به دست آورده است.
راه اندازی یک تجارت الکترونیک در چین

کشور چین با دارا بودن بخش اعظمی از جمعیت کره زمین، به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی جهان شمرده می شود. اما نکته اینجاست که جمعیت چین نه تنها به عنوان نیروی کار، بلکه به عنوان یک بازار قوی با مصرف کنندگان بالقوه برای تقریبا هر چیزی، یک موقعیت تجاری مناسب را برای صادرکنندگان کالا و نیز سرمایه گذاران و فعالان حوزه تجارت بین الملل ایجاد کرده است.
غول های تکنولوژی چین

وقتی صحبت از واردات کالا از چین و یا کالاهای چینی به میان می آید، برای بسیاری این عبارات به معنای مطلق کالاهای بی کیفیت و بی ارزش است. اما این دیدگاه اشتباه مدت زمان بسیاری است که از میان رفته چرا که در کشور چین غول های تجاری و بازرگانی بسیاری وجود دارد که در این مقاله به بررسی چند نمونه از غول های تکنولوژی چین پرداخته شده است.